Winter

In de wintermaanden is een van de hoofdactiviteiten in Bramberg am Wildkogel natuurlijk het skiën en snowboarden. Er zijn 3 skigebieden; Wildkogel Arena, Zillertal Arena en Kitzbüheler Alphen.

De gondellift Smaragdbahn is in 2010 gebouwd en de lokale bevolking heeft de bouw medegefinancierd. Het dalstation ligt aan de voet van het Smaragdresort en op ongeveer 100 meter van het chalet. In de Wildkogel Arena heeft u 61 km. aan pistes tot uw beschikking. De dalafdaling gaat langs het chalet; het is dus ski-in ski-out!

Een groter skigebied ligt op 5 auto minuten; met de Panoramabahn gaat u naar het skigebied van de Kitzbüheler Alphen. Hier heeft u ruim 200 km skipiste om uw weg te vinden, vroeg opstaan om de hele dag te genieten in de sneeuw.
met de wildkogel skipas kunt u niet in dit gebied terecht, hiervoor heeft u een extra dagkaart nodig of de super-ski-card

Er zijn verschillende skipassen verkrijgbaar met diverse mogelijkheden zie:

Ook kunt u in Bramberg am Wildkogel en Neukirchen genieten van 45km loipes voor langlaufers, informatie bij VVV.

Nog een mooie, sportieve en gezellige activiteit is met een sleetje de 14 kilometer lange rodelbaan afsleeën. Met de Smaragdbahn gaat u naar de top van de Wildkogel en sleet u via de aangegeven route naar het dal langs het chalet. U overwint dan 1300 hoogtemeters. De tocht duurt 30 tot 50 minuten. De rodelbaan is elke avond tot 22.00 uur verlicht. 2 avonden in de week, dinsdag en vrijdag, is de lift ook geopend. Meer informatie bij de kassa van de gondellift.

Natuurlijk kunt u 's winters ook wandelen, een sneeuwschoenwandeling maken, het voeren van de wilde dieren bekijken, een dagje naar een museum gaan of een dagje gaan zwemmen. Er is veel informatie beschikbaar in het Chalet of bij de VVV.

Met de National Park Wintercard, die vanaf seizoen 2021-2022 gratis voor u beschikbaar is, kunt u verschillende activiteiten ondernemen gedurende het winterseizoen.
Denk aan wandelingen met een Ranger, proefles langlaufen, korting op fitness, zwembad, tennis, squash en musea.

Meer informatie in de folder of bij de VVV.